Mažoretky z Karviné ovládly mistrovství světa

V nedávné době nás nejvíce nadchly úspěchy mažoretek Michelle z Karviné, které také díky podpoře v rámci programu městské komunity doputovaly za výbornými umístěními na dvou mistrovstvích světa. Spolek Michelle v různých kategoriích vybojoval celkem 28 světových mistrovských titulů!

Velmi inspirativní je cesta mažoretek z Karviné za výbornými umístěními na loňském Mistrovství světa v mažoretkovém sportu v Praze. Ty musely nejprve projít republikovým mistrovství a náročným systémem kvalifikací na mezinárodních závodech. Díky naší podpoře tak mohli uhradit část nákladů spojené s účastí na závodech, a tak mohla děvčata z Michelle vystoupit na mistrovství světa hned s 28 sestavami.

Náročný trénink, který obnáší cvičení sestav 2 hodiny denně 5 dní v týdnů, zúročily dámy z Karviné bravurně. Celkem ovládly 14 kategorií a získaly tak tituly mistryň světa. Navíc se třemi sestavami se umístily na 2. místě a třikrát získaly krásné 3. místo. Po devíti letech fungování tak dosáhl spolek obrovského úspěchu v celorepublikovém měřítku. Jsme velice rádi, že jsme mohli podpořit cestu spolku Michelle Karviná za úspěchy v roce 2017, na které navázaly na Mistrovství světa v Chorvatsku také v červnu 2018. Tam mažoretky z Karviné získaly 14 zlatých, 4 stříbrné a 2 bronzové medaile.