V Ostravě-Porubě na Hlavní třídě sídlí podnikatelé, kteří využívají nájemní prostory společnosti RESIDOMO. Jedním z řady podnikatelů je také pan Břetislav Slivka, který vlastní prodejnu kvalitních sýrů a delikates Boutique Gurmán. Majitel „sýrárny“ je podnikatel s velkou kuráží a jasnou vizí, jak uchopit své podnikání. Proto se zapojil do Akademie RE I start a předložil projekt na zdokonalení svého byznysu.

Podnikatelský příběh Břetislava Slivky začal vznikat při návštěvách supermarketů. Nebyl totiž spokojen anonymním způsobem nakupování a kvalitou celé řady potravin ve velkých marketech. V hlavě tak začal vytvářet plány na otevření vlastní prodejny v Ostravě-Porubě, kde by mohl osobně zákazníkům prodávat a doporučovat kvalitní potraviny a delikatesy. Boutique Gurmán se stal přesným naplněním jeho představy, jak by on sám chtěl nakupovat. Povídání se zákazníky nejen o sýrech a delikatesách, ale o všem běžném. To je pro Břetislava Slivku návratem k tradicím první republiky a ztělesněním vize o správném přístupu k podnikání.

Motto gurmánské speciálky zní: Přijďte k nám, nařežeme vám! Autor sloganu tím myslí nejlepší sýry z celé Evropy, jmenovitě z Holandska, Itálie, Belgie, Francie a Slovenska, a to dva měsíce mladé, ale také pět let staré. Ke stoprocentní dokonalosti však majiteli chyběla jedna věc – dokonalý krájecí stroj. Díky úspěšnému absolvování Akademie RE I start v roce 2018 si mohl pan Slivka zažádat o finanční podporu a zrealizovat tak svůj projekt. Záměrem podnikatelského plánu bylo zvýšit prodej a kvalitu krájených potravin právě zakoupením mechanického poloautomatického krájecího stroje.

Břetislav Slivka nyní může díky Nadačnímu fondu prodávat veškerý sortiment sýrů nařezaných v nejvyšší kvalitě na nově pořízeném poloautomatickém stroji pro krájení. Přesně v duchu své podnikatelské filozofie založené na dokonalosti a kvalitě potravin hodnotí změnu: „Díky dotaci jsme si mohli pořídit „1.ligu“ mezi krájecími stroji. Troufám si tvrdit, že minimálně v Ostravě- Porubě není žádný podnik, který by měl stroj podobné kvality.  Po několika dnech užívání se projevil neskutečný zájem nejen o nařezání uzenin na tomto stroji, ale pro mnohé zákazníky jsme teď „řeznickým“ Landekem. Tedy technickým muzeem, kde mohou sledovat, jak stroj mechanicky pracuje za použití lidské síly“.