Pacienti s diabetes mohou využít speciální kosmetické služby

Snažíme se v mnoha ohledech podporovat znevýhodněné osoby. Když předložilo kosmetické studio Janča podnikatelský plán na možnost kosmetického ošetření nemocných a rizikových klientů, kteří mají potíže s diabetem, anebo užívají léky na ředění krve, rozhodli jsme se tento záměr podpořit.

Kosmetické studio Janča z Ostravy-Poruby vyhledávají klienti z celé České republiky. Majitelka Jana Vojkůvková je totiž velice aktivní podnikatelka, která prohlubuje svou znalost absolvováním řadou odborných kurzů. Zapojila se také do Akademie RE I start, která probíhala na podzim loňského roku v Centru Lučina v Havířově a Komunitním centru Archa v Karviné. Cílem Akademie bylo přimět podnikatele uvažovat nad možnostmi, které jim podnikání přináší, a sestavit podnikatelský plán na zlepšení kvality služeb a propagace.

Protože se majitelka studia Janča snaží nabízet odborné služby a profesionální přístup, rozhodla se předložit specificky zaměřený projekt se zajímavou podnikatelskou vizí. Díky modernímu přístroji Hadewe Auroria Light, který chtěla zakoupit s naší podporou, by mohla poskytovat velice specializované a nadstandardní služby v oblasti ošetření problematických nohou u rizikových klientů. Oslovit chtěla především ty pacienty, kteří trpí syndromem diabetické nohy, anebo užívají léky na ředění krve. 

Jana Vojkůvková kromě nákupu přístroje absolvovala kongres „Multidisciplinární přístup v péči (nejen) o nohy diabetiků“ a navázala úzkou spolupráci s panem MUDr. Miroslavem Kolibou. Ten je prezidentem České podiatrické společnosti, právě se zaměřením na diabetické pacienty, s nímž konzultuje individuálně problematické případy. Majitelka salonu Janča ohodnotila projekt a spolupráci s námi: „Díky pořízení nového přístroje Hadewe Auroria Light a prohloubení mých znalostí se mi podařilo oslovit všechny věkové skupiny. Realizací projektu jsem získala větší počet klientů, kterým mohu nyní pomoci. Tím se mi stále zvyšuje počet zákazníků, kteří jsou pro mé podnikání klíčoví“.